top of page
Hubbel lastmile.jpg
haagse treaty 2.jpg
hubbel scheveningen.jpg
olijfolieschip scheveningen AD.jpg
Haagse Treaty 

 

Wist je dat we minimaal 4 jaar moeten wachten tot een baby-boom haar eerste olijfjes geeft? Dat we met meer dan 2000 bomen slechts 1500 liter produceren en sommige bomen slechts 1 x in de 2 jaar olijven hebben? Natuur doet wat ze wil en onze stadse mentaliteit helpt niet.  Geduld en een lange termijn visie zijn noodzakelijk in de olijf branch.

 

Ik ben Marije Passos, van origine Haagse en opgegroeid in Moerwijk. Mijn hart en ziel verloren aan Portugal door de liefde voor mijn man én het produceren van olijfolie. Van echte stadsvrouw naar het platteland.  Onze eeuwenoude olijfgaarden in Centraal Portugal hebben overstromingen, bosbrand en een orkaan doorstaan. Na een mooie loopbaan in Nederland waar het draaide om "beste, snelste en grootste" heb ik dus gekozen voor duurzaam en passie.  Met onze farm2Fork "Passeite, Taberna do azeite" hadden we precies dat bereikt.

Als direct gevolg van de Covid-19 crisis, bleek het financieel onmogelijk om onze kleine horecaplek open te houden.  We sloten met pijn in ons hart de deuren en gaan met onzekerheid de toekomst tegemoet.

 

Maar wél met een duidelijke en duurzame missie…..

Hoe het werkt?

De Sailcargo Coöperatie

Portugal maakt producten die wij in Nederland niet kunnen produceren en vice versa.

Wij staan voor lokale productie, waar iedereen voldoet aan de strikte Europese regelgeving. Noem het "Slowfood Plus"  want door het zeilen van goederen en diensten kunnen we juist de logistiek verduurzamen. Bovendien een perfecte kans om daarmee kleinere havens, zoals de haven in Scheveningen, opnieuw leven in te blazen. 

De boer krijgt een eerlijke prijs, de kosten constructie is open en ieder verdient een eerlijk deel. We (ver)kopen veelal in bulk om verpakkingskosten en impact op milieu te reduceren.

Vanuit Portugal kunnen wij o.a. leveren:

Kurk, Zee-Zout, Rijst, Bonen, Honing, Olijfolie, Olijven, Textiel, Port, Wijn &  Aromatische kruiden.

Van Nederland naar Portugal ligt nog een grote uitdaging waar ik graag jullie hulp voor zoek.

Voor opslag en verdere levering werken we met Hubbel, last mile voor een verdere groene logistieke lijn.

Passeite Harvest 2021-12.jpg

Verandering op agrarisch en logistiek vlak

Waarom?

De "Treaty of The Hague" die in 1641 werd getekend om oorlog tussen Nederland en Portugal te eindigen is mijn inspiratie geworden.

In plaats van Noord- tegen Zuid Europa gaan we voor één Europa met duurzame (agrarische) goederen en logistiek. Zoveel moois kunnen we onderling maken zonder tussenkomst van Azië waarbij grote vervuilende containerschepen de logistiek verzorgen. 

 

Met de coöperatie kunnen we een aantal kleine ondernemers en boeren steunen terwijl jij profiteert van deze (h)eerlijke producten.

De olijftak is HET symbool van vrede en olijfolie ook nog eens groen/geel en supergezond. Kortom alle ingrediënten om een statement te maken dat het ook anders kan!

De verandering begint aan jouw eettafel!

gallant haven portugal.jpg

met het uitbouwen van de sailcargo coöperatie 

Bestel en Help

Het zou geweldig zijn om 2 of 3 x per jaar leveringen te kunnen doen met oude zeilschepen.  Je kunt je voorstellen dat daar meer bij komt kijken dan alleen een schip en voldoende windkracht. We zijn continue bezig met het uitbreiden van ons netwerk met de juiste producenten. Het organiseren van duurzame logistiek vanaf aankomst in de haven én het vinden van de juiste distributiepartners rondom

Den Haag.

Voor de participerende ondernemers en zeilschepen is dit project in deze tijden van de pandemie dus een heus reddingsvest geworden.

Het model staat als een rots in de branding.

Steun ons en koop een Haagse Treaty of maak deel uit van ons netwerk.

Alvast dank voor jou steun! 

scheveningen haven.jpg
Partners & Contact

Wil je helpen, heb je ideeën of vragen Whatsapp of bel me

 Marije :     +351 914 404 447 

Logo-BSC-final-Blue-no-font-LD.png
bottom of page